In deze onwerkelijke tijd laten we personen aan het woord die – vaak op de achtergrond – aan het werk zijn om te zorgen dat wij met elkaar kunnen genieten van onze mooie sport in de afdeling Noord. In deel 11 spreken we met Peter Hanning, die tijdelijk bestuurlijk aan het roer staat van onze afdeling.

‘Het zijn inderdaad rare tijden, vanaf het moment dat duidelijk werd dat het echt een ernstige situatie is, tot en met nu waar de samenleving toch weer graag het normale leven wil oppakken. Dat laatste kan simpelweg nog niet’, reageert de Groninger. Ook voor tafeltennissers laat de gang naar de gymzaal nog even op zich wachten. Peter: ‘Ik kan me heel goed voorstellen dat we graag weer achter de tafel willen staan om een balletje te slaan.’

Bestuur
De Tafeltennisbond informeert de achterban regelmatig met berichten op de website, brieven en sociale media. Onze afdeling volgt de lijn van de landelijke bond. ‘Dat is wat mij betreft geheel vanzelfsprekend, zeker in de situatie dat het bestuur van de afdeling ligt bij het Hoofdbestuur van de NTTB’, reageert het 47-jarige bestuurslid. Hij geeft vervolgens uitleg over zijn bestuurlijke activiteiten: ‘We zitten niet stil. Helaas kan de ALV van 13 mei niet doorgaan. Er stonden interessante onderwerpen op de agenda. Maar wat in het vat zit verzuurt niet. Ik probeer zo goed mogelijk contact te houden met kaderleden en onze afdelingsondersteuner. Of dat aansturen is? Dat valt heel erg mee. Onze kaderleden weten heel goed wat hun taken zijn en handelen daar – ook in deze tijd – naar. Dat is echt klasse!’

Toekomst afdeling
Tijdens de laatste algemene vergadering werd duidelijk dat er een kandidaat-voorzitter is. ‘Daar ben ik heel blij mee. Nu is het zaak om nog een aantal personen bereid te vinden om zitting te nemen in het bestuur van de afdeling. Het zou geweldig zijn om tijdens de volgende ledenvergadering een bestuur te kunnen benoemen’, aldus Peter, die eerder de voorzittershamer van Noord hanteerde. Hij wil ook graag iets kwijt over het activiteitenplan 2021. Peter: ‘Ik vind het geweldig om te zien hoe de werkgroep daar mee omgaat. Overleg met medewerkers van de bond, een enquête onder de verenigingen en het raadplegen van kaderleden, dat doen ze goed. Ik heb er vertrouwen in dat er straks een breed gedragen, ambitieus én realistisch plan ligt.’

Genieten
Vervelen doet hij zich zeker niet. ‘Nee hoor, genoeg werk aan de winkel. Of ik sportief in actie kom? Het mooie weer komt er weer aan, dus zal ik de nodige kilometers wegtrappen op de racefiets. Wat ik mis is een wedstrijd bekijken, toernooien te bezoeken en de gesprekken over tafeltennis. Natuurlijk mis ik de interactie, ik kan genieten van een goede vergadering. Met elkaar aan een vergadertafel geeft toch heel een andere dynamiek in vergelijking met kijken naar een scherm waar je gesprekspartners te zien zijn’, vertelt Peter. Op de vraag welk tafeltennismoment hij graag wil delen noemt hij er twee. ‘Dat is elk jaar weer het NK in Zwolle. Ik ben er nog steeds trots op dat ik dit samen met anderen vorm heb mogen geven. Elk jaar ervaar ik dat als een feestje. Het WK 2011 in Rotterdam was wat dat betreft voor mij wel het grote voorbeeld. Ruim een week hebben we met een team elke dag een dagbulletin gemaakt. Ik raad iedereen aan om eens als vrijwilliger bij een groot evenement aan de slag  te gaan. Een hele belevenis, waar je bovendien ervaring en inspiratie op zult doen!’

Gezond verstand
‘Wat ik de lezers wil als tip mee wil geven? Natuurlijk weten we het straks achteraf allemaal beter, maar daar kunnen we nu niet zoveel mee. Ik ben onder de indruk van onze overheid. Als wij met elkaar ons gezonde verstand blijven gebruiken dan heb ik er vertrouwen in dat we binnen het nieuwe normaal weer kunnen gaan genieten van mooie belevenissen’, besluit Peter.

Peter voor een wand met de gemaakte dagbulletins tijdens WK