De NTTB zal in de landelijke competities komend weekend geen boetes heffen, indien teams door de invoering van het coronatoegangsbewijs in de sport niet, of onvolledig op komen dagen bij de wedstrijd. Het hoofdbestuur is van mening dat spelers en teams onvoldoende tijd hebben gehad zich tijdig op deze nieuwe situatie voor te bereiden. Het advies aan de Afdelingen is om eveneens geen boetes te heffen.

Coronatoegangsbewijs (CTB) vanaf 18 jaar
Iedereen die nog niet gevaccineerd is, kan zich gratis kan laten testen. Daarmee is het voor iedereen mogelijk een CTB te laten zien om te kunnen spelen, zoals dat ook op andere plaatsen in de samenleving nodig is. Geen CTB is geen toegang. Niet of onvolledig opkomen betekent een boete en het verliezen van de wedstrijd. Maar in het eerste weekend van 6-7 november worden landelijk geen boetes opgelegd en adviseren we aan de afdelingen om dit over te nemen.

Boetes van boa’s?
De nieuwe overheidsmaatregelen gaan in per 6 november, maar de overheid heeft er begrip voor dat de praktische invoering tijd kost. De kans dat verenigingen in het eerste weekend een overheidsboete krijgen, is dus bijzonder klein.

Trainers, coaches, begeleiders, scheidsrechters
Vrijwilligers en mensen die functioneel aanwezig moeten zijn hoeven geen CTB te tonen. Denk hierbij aan trainers, coaches, leiders, onderhoudsprofessionals, alle vrijwilligers. Dit geldt niet voor ouders die meerijden naar uitwedstrijden, zij moeten op een binnen(sport)locatie wel een CTB tonen.

Kijk voor vragen en antwoorden over de invoering van het CTB in de sport op de FAQ pagina van NOC*NSF. Kijk hier voor het geldende sportprotocol per 6 november.