Na een lange derde dag konden de teams vandaag iets rustiger opstarten. De eerste wedstrijd was van het jongensteam O19 die om 13:20 uur begonnen tegen Hongarije.

Jongens O19
Alhoewel de wedstrijd met 3-0 verloren ging waren er zeker winstkansen. Zo kon Gabrielius Camara in de eerste wedstrijd tegen David Szantosi tot twee keer toe een 7-3 voorsprong niet verzilveren. In de tweede wedstrijd moest Kas van Oost even wennen aan het spel van Wei Chen Yu, maar daarna kon hij heel goed meekomen met het niveau alleen was het nog niet constant genoeg. Ook Barry Berben haakte goed aan tegen de grote Daniel Hogye maar verloor met 3-1. In de avondwedstrijd werd met hetzelfde drietal gespeeld tegen Israël voor de plaatsen 13-16. Ondanks de 1-0 voorsprong door de 3-2 winst van Gabrielius op Itay Avivi werd de eindstand 3-1 voor Israël. Kas verloor in een goede wedstrijd met 3-2 van de kopman Israeli. Barry ging met 3-0 ten onder tegen Aitay Shushan en Gabrielius verloor de vierde wedstrijd met 3-1 van Israeli. Voor de jongens is het morgen om 11:00 uur tegen Engeland de allerlaatste kans om te promoveren naar de 1e categorie. Bij verlies en dus een 16e plaats plaats zullen ze niet promoveren en volgend jaar wederom uitkomen in de 2e categorie.

Brent Ronde in actie. Foto: ettu_officialJongens O15


Jongens O15

Zij speelden vanmiddag één wedstrijd die ze met 3-1 wonnen van Portugal. Ivan Kahn won beide enkelspelen en Brent Ronde pakte ook een mooie 3-1 overwinning. Alleen het dubbelspel was een prooi voor de Portugezen. Morgenochtend om 9:00 uur spelen ze tegen Servïe om de plaatsen 17-20. Bij winst spelen ze verder om plaats 17-18 waarbij alleen de 17e plaats recht geeft op promotie naar de 1e categorie.

Meisjes O19
Net als de jongens O15 kwamen ook de meisjes maar één keer in actie vandaag. Tegen Moldavië bracht Emine Ernst het team op voorsprong door Valeria Veru met 3-1 te verslaan. In de tweede wedstrijd kreeg Chana van der Venne het spel van Chiriacova steeds beter door maar het was niet genoeg. Emma van der Zanden had kansen om het team weer op voorsprong te zetten, maar ze verloor uiteindelijk in vijf games van Camelia Merenco. In de vierde wedstrijd probeerde Emine alles om de stand gelijk te trekken, maar met 11-5, 5-11, 11-13 en 10-12 was de winst voor Moldavië. Morgenmiddag om 14:30 spelen zij nog één wedstrijd om de plaatsen 21-24. De tegenstandster is Bosnië en Herzegovina.