Foto: ETTU

Dag 1 van de Europese Jeugd Kampioenschappen Onder 15 zit erop. In het teamtoernooi maken de Nederlandse jongens nog kans op een top 16 klassering ondanks drie nederlagen, de meiden grepen helaas net niet de kans om promotie af te dwingen. Zij spelen voor de plaatsen 17 tot en met 28.

Meidenteam
Het Nederlands meidenteam bestaat uit Xijin Zheng en Tanya Misconi met coach Boris de Vries. Het kadettenteam versloeg in de openingswedstrijd Bosnië-Herzegovina met 3-0 en was met diezelfde cijfers net zo sterk voor Georgië. In die laatste wedstrijd verloren Xijin en Tanya alleen in het dubbelspel slechts één game. In de late namiddag volgde de belangrijke derde wedstrijd tegen Oostenrijk. Daarin stond een plek in de play-offs om promotie om het programma. Helaas verloren de meiden met 3-2, waardoor Tanya en Xijin vandaag verder spelen voor de plaatsen 17 tot en met 28.

Jongens
Het Nederlandse jongensteam bestaat uit het trio Ivan Kahn, Chris Verwoert, Brent Ronde en coach Titus Damsma. De mannen moesten in match 1 hun meerdere erkennen in Hongarije: 3-0. Ook in de andere twee duels hadden de jongens het zwaar. Slowakije was in match 2 ook met 3-0 te sterk. Ivan Kahn was in het enkelspel én dubbelspel samen met Chris Verwoert dichtbij de winst, maar tweemaal werd het 3-2 in games. De avondwedstrijd tegen Polen ging helaas ook met 3-0 verloren.

Het programma van woensdag
Maar niet getreurd: ondanks de drie nederlagen, maken de jongens nog kans op een top 16-klassering. Dan moet er woensdagmiddag om 12.30 uur gewonnen worden van Bulgarije. De meiden spelen verder voor de plaatsen 17 tot en met 28, hun tegenstander voor vandaag is nog niet bekend.

Bekijk hier alle uitslagen en het volledige programma

Bezoek de site van de ETTU voor livestreams. Volg @nttb_tafeltennis op Instagram voor exclusieve beelden vanuit Kroatië van onze ploeg.