Foto: ETTU.

Een nieuwe Onder 19-dag op de Europese Jeugd Kampioenschappen staat vandaag op het programma. In het individuele toernooi was alleen Kas van Oost nog in de race voor de prijzen namens Nederland. 

Gabrielius Camara, Kas van Oost, Barry Berben en Milo de Boer startten namens onze jongensploeg eerder deze week in het individuele toernooi. Op Milo de Boer na overleefden de boys hun kwalificatiepoule. In het hoofdtoernooi was de hoop op glorie voor Gabrielius en Barry helaas snel voorbij.

Kas van Oost
Maar Kas van Oost was vrijdag nog in de race voor de prijzen. Hij speelde tegen de Kroaat Ivor Ban voor een plekje bij de laatste 16. Ontzettend knap van Kas, die zijn debuut maakt op de Europese Jeugd Kampioenschappen omdat hij de kadetten oversloeg. In het teamtoernooi won hij 6 van de 9 matches. Maar de Kroaat was de sterk en dus is ook de laatste deelnemer van de Nederlandse ploeg uitgeschakeld.

Bekijk hier alle uitslagen en standen!

Meiden
Emine Ernst was door haar hoge positie in het enkelspel direct geplaatst voor het hoofdtoernooi in het individuele toernooi. Hierin werd ze  helaas direct uitgeschakeld. Dobrila Jorguseska, Karlijn van Lierop en Chana van der Venne kwamen door hun kwalificatiepoule heen. Vervolgens eindigde Dobrila bij de laatste 64 en Karlijn en Chana bij de beste 128.

Zaterdag worden de finales gespeeld in Kroatië. Van 26 juli tot en met 1 augustus is het de beurt aan onze Onder 15-ploeg.

De Onder 15 ploeg bestaat uit:

MO15
Xijin Zheng
Tanya Misconi
Coach: Boris de Vries.

JO15
Ivan Kahn
Chris Verwoert
Brent Ronde
Coach: Titus Damsma.