In deze onwerkelijke tijd laten we personen aan het woord die – vaak op de achtergrond – aan het werk zijn om te zorgen dat wij met elkaar kunnen genieten van onze mooie sport in de afdeling Noord. Vandaag in deel 9 zijn we in gesprek Hans van der Wey als vrijwilliger bij het Table Stars Promotieteam van de NTTB afdeling Noord.

‘Het is wel even wennen zonder tafeltennis’, vertel de 52-jarige Hans uit de stad Groningen. Deze tijd gebruikt hij om het huis op te ruimen. Hans: ‘Alles wat overbodig is gaat weg. Ik probeer mijn ouders en vrienden zoveel mogelijk te helpen met allerlei klusjes.’

Promotieteam
Van eerdere promotieteamleden weten we al dat ze leuke filmpjes maken voor Facebook. Hans: ‘Daardoor ben je nog steeds met tafeltennis bezig. Deel uitmaken van het Table Stars Promotieteam is echt leuk. Mag ik tijdens dit interview ook een oproep doen?’ Uiteraard krijgt hij alle ruimte en daar  maakt hij dan ook enthousiast en gretig gebruik van. ‘We zijn nog op zoek naar versterking voor het Table Stars Promotieteam in Noord. Enthousiaste mensen die af en toe een beetje gek zijn, heten wij van harte welkom. Tafeltennis is een mooie ontspanning en je leert vele mensen kennen die het spelletje net zo leuk vinden als ik.’

Club
Hans van der Wey, lid van de tafeltennisvereniging uit Vries, mist de trainingen en de wedstrijden. ‘Ik zit echt op mijn plaats bij deze club. Het is een gezellige groep mensen die mijn rust en ontspanning geven. Nu probeer ik op mijn manier de condities op peil te houden met wandelen en fietsen. Ook tracht ik met oefeningen mijn spieren in het gareel te houden’, aldus Hans.

Toekomst
Wanneer we weer achter de tafel mogen verschijnen is vooralsnog niet duidelijk. Hans over het moment dat het weer kan: ‘We zullen straks kunnen zeggen, dat het een vervelende periode was. En tegelijkertijd ook dat het een zeer leerzame periode was tijdens het Corona-Virus.’ Het leven begint straks eigenlijk weer helemaal opnieuw, zo zegt Hans. ‘Inderdaad. We weten niet of het ooit nog zo goed en geweldig was voor maart 2020. We komen nu allen weer met beide benen op de grond te staan. Nu zou ik tegen iedereen willen zeggen: heb je naaste lief als je zelf.’

Hans van der Wey