Frank du Bois gaat zijn (trainers)kwaliteiten inzetten binnen de Commissie Para-Tafeltennis. Frank, een echte tafeltennisliefhebber met 30 jaar ervaring als trainer, stelt zich voor.

“Mijn naam is Frank du Bois, 59 jaar en al mijn hele leven woonachtig in Arnhem. Al meer dan 40 jaar ben ik actief binnen de tafeltenniswereld.  Na eerst de nodige functies bekleed te hebben binnen mijn toenmalige vereniging, het huidige TIAN, bleek na verloop van tijd dat het geven van training en het opleiden van voornamelijk jeugd mij toch het beste lag. Daar heb ik mij de laatste 30 jaar mee bezig gehouden, waarvan de laatste 15 jaar als hoofdtrainer bij BIT.NL in Ede. De laatste 10 jaar was ik actief als ZZP-er. Helaas heb ik hier 2 jaar geleden noodgedwongen een punt achter moeten zetten. Naast mijn trainerschap heb ik diverse functies uitgeoefend in voornamelijk de afdeling Gelre.

Na 1½ jaar begon het echter toch weer te kriebelen. Na enig nadenken was het voor mij wel duidelijk waar ik mij nog (vrijwillig) voor in zou willen zetten en dat is para-tafeltennis. In mijn actieve periode als trainer heb ik mij ook enige tijd beziggehouden met para-tafeltennis en daarbij is mij de enorme gedrevenheid en het doorzettingsvermogen van de spelers bijgebleven. Niet zeuren en volle bak gaan voor de nieuwe doelen in het leven. Kijken naar wat wél kan, in plaats van wat niet kan. Ik vond het geweldig om mee te mogen maken.

Daarom heb ik contact opgenomen met de NTTB en na enkele goede gesprekken gevoerd te hebben met Marthijn van der Wal was het voor mij wel duidelijk: er is de laatste jaren gigantisch gewerkt aan de structuur en mogelijkheden voor sporters met een beperking maar er is ook nog een hele wereld te winnen. Daar draag ik graag mijn steentje aan bij. Ik zal mij vooral bezig gaan houden met talentherkenning en -ontwikkeling, de Para-Tafeltennis Training Centra, de gezamenlijke (jeugd)trainingsdagen en het adviseren en begeleiden van verenigingen in het opzetten en borgen van een afdeling para-tafeltennis.

Ik heb er heel veel zin in en hoop velen van jullie weer te zien en te spreken!”

Ben je geïnteresseerd in para-tafeltennis en heb je vragen of wil je graag advies? Dan is de Commissie Para-Tafeltennis te bereiken via para-tafeltennis@tafeltennis.nl.