Special Olympics Nederland lanceert ‘Play Unified op de club’ en wij als sportbond steunen deze campagne van harte.
Een landelijke campagne om sporters met en zonder verstandelijke beperking samen te laten sporten. 

 

Op de club dagen de G-sporters hun clubgenoten uit voor een Play Unified sportactiviteit onder leiding van een toptrainer of topsporter van de club. Het belooft:

  • onvergetelijk; samen sporten
  • leerzaam; sporttechnische vaardigheden leren
  • leuk; andere leden van de club ontmoeten
  • gezellig; veel plezier met elkaar beleven

Met als doel om structureel Play Unified activiteiten op de sportvelden tussen G-sporters en de overige leden te creëren.

Het streven is om op zoveel mogelijk sportclubs in Nederland een Play Unified activiteit te laten plaatsvinden, waar G-sporters hun clubgenoten uitdagen voor een sportactiviteit. Dit kan een mixed training zijn, een mixed wedstrijdje, een mixed deelname aan een clubtoernooi, een clinic tijdens de afsluiting van het seizoen, etc.
Dit alles onder begeleiding van een topcoach of -sporter van de eigen club. Denk hierbij aan de hoofdcoach van één van de eerste teams of een topsporter(s) van de club.

Grote WIN-actie
Deelnemende clubs aan deze Play Unified actie, maken kans op hele mooie prijzen. Voor de meest actieve club stellen wij als sportbond een clinic door een bekende Nederlandse topsporter(s) of topcoach beschikbaar voor het geven van een mixed training bij jullie op de club. Maar er zijn meer prijzen te winnen voor de club en de deelnemende teams. Kijk hiervoor op: playunified.nl.

Planning
De Play Unified op de club Grote WIN-actie loopt tot maandag 6 juni 2022.

De meest actieve club wint een clinic door een topsporter/coach voor het geven van een mixed training bij jullie op de club!

Alle winnaars van deze Grote WIN-actie worden bekend gemaakt op zaterdag 11 juni tijdens de Special Olympics Nationale Spelen, die plaatsvinden van 10 tot 12 juni 2022 in Twente. Dit is het grootste nationale sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking.