Gabrielius Camara heeft op de Tsjechische Open twee finaleplaatsen behaald.

Teamtoernooi
Samen met Nicholas Lum (Australië) en Navid Shams (Iran) vormde Gabrielius het vreemdelingenlegioen dat als eerste geplaatst was in het teamtoernooi. In de poule werd relatief gemakkelijk afgerekend met een mixed team van Oekraïne en de Dominicaanse republiek en met een Tsjechisch team. In de halve finale tegen een mixed team van Spanje en Puerto Rico, speelde Gabrielius op de stand van 1-1 een cruciale wedstrijd. Hij startte de wedstrijd met een perfecte game tegen Rivera Birriel: 11-2. Hierna trok hij de wedstrijd strak met 12-10 en 11-8 naar zich toe. Kopman Shams maakte de wedstrijd daarna af: 3-1.

In de finale tegen Rusland startte Gabrielius wederom als een speer. Onder begeleiding van Titus Damsma won hij de eerste met 11-9 van Sergey Ryzhov, maar verloor game twee met 11-7. In de cruciale derde game had Gabrielius enkele gamepoints maar wist hij de game niet naar zich toe te trekken 14-16, en moest zijn Russische tegenstander in de laatste game laten gaan: 4-11. Doordat zijn teamgenoten ook de kansen niet wisten te pakken, verloor het gelegenheidsteam de finale geflatteerd met 0-3.

Tanya Misconi, de andere Nederlandse deelnemer bij de kadetten is zowel in het team als het individuele toernooi uitgeschakeld.

Dubbelspel
Samen met de linkshandige Nicholas Lum uit Australië en coaches Titus Damsma en John Murphy drong Gabrielius door tot de finale van het dubbelspel. Onderweg werden goede koppels uit Polen en Wit Rusland uitgeschakeld. In de kwartfinale kwam het gelegenheidsduo de Roemenen Bujor en Ursut tegen. Tegen Bujor was Gabrielius net daarvoor in de 8e finale in het enkelspel uitgeschakeld, en hij zinde op wraak. Wraak kreeg hij, want na drie games was de uitschakeling van de Roemenen, ondanks wat tegenstribbelen in de 3e game (12-10) een feit. De halve finale tegen de Spanjaarden Berzosa en Miro was een thriller waar het Nederlands-Australische koppel als winnaar uit de strijd kwamen. Het steeds beter op elkaar ingespeelde dubbel won de eerste game nipt, maar moest de tweede aan de Spanjaarden laten. In de derde en vierde game waren Gabi en Nicky steeds even iets doortastender dan hun tegenstanders.

In de finale wachtten dezelfde Russen, Bannikov en Ryzhov, als in het teamtoernooi. En ook nu waren beide spelers niet opgewassen tegen het Oost-Europese geweld. De eerste game werden ze totaal afgebluft. In de tweede herstelden ze zich voortreffelijk maar wisten de gamepoints niet te verzilveren (13-15), en ook de goede voorsprong in de derde game was op het eind door onnodige fouten snel verdwenen. Hierdoor moest Gabrielius met een tweede zilveren plaats genoegen nemen. “Ik ben erg bij met mijn twee medailles op een ITTF toernooi, hier in Tsjechië, het was lang geleden dat ik bij de Minicadets een medaille haalde, ik ben heel tevreden”. aldus Gabrielius Camara.