Het grootste tafeltennisevenement van het Noorden gaat aanstaande vrijdag van start. Dan vinden namelijk de Groninger Kampioenschappen Tafeltennis in de gemeente Loppersum plaats. Het driedaagse evenement met bijna 350 deelnemers wordt voor de 3e keer georganiseerd door de tafeltennisverenigingen TALO en MIDSTARS en wordt gehouden in de Boshal aan de Bosweg in Loppersum.
De sporthal in Loppersum is dan drie dagen lang de tafeltennismekka van de provincie.

Vrijdag gaat de organisatie met het promoteam van de Nederlandse Tafeltennis Bond Afdeling Noord eerst tafeltennis promoten via clinics voor basisschoolkinderen uit Loppersum en Middelstum, ’s avonds mag de “oude garde” aan slag tijdens de Open Veteranen.
Op dezelfde avond zal er ook het “Wie wordt PingPong Baas van de Gemeente Loppersum” plaatsvinden voor (ex-) inwoners uit de gemeente Loppersum, die nog niet lid zijn van een tafeltennisvereniging.

Zaterdag maken de jeugd en de G-tafeltennissers onderling uitmaken wie jeugdkampioen en G-kampioen wordt van de provincie Groningen in zowel enkel- als het dubbelspel. Het G-dubbelspel wordt gespeeld in unified opstelling. Het G-tafeltennis toernooi werd vorig jaar door velen gezien als het hoogtepunt van het weekend.

Zondag zijn de senioren aan de beurt en met meer dan 100 deelnemers een bomvolle zaal. Ook zondag wordt er net als zaterdag uiteraard gestreden voor het kampioenschap in zowel enkel als dubbel.

“Wij, MIDSTARS en TALO, organiseren nu samen voor de derde keer op rij de GK Tafeltennis in de gemeente Loppersum en wij zijn hartstikke blij dat we weer veel deelnemers mogen ontvangen. Daar mogen wij zeer trots op zijn als organisatie en gemeente. Deze week nog even de laatste puntjes op de I en dan gaan we weer alles aan doen om er een mooi tafeltennisweekend van te maken. Wij hebben er in ieder geval zin in!“ aldus Herman Haan namens de GK organisatie.
Toegang is uiteraard gratis dus kom langs bij het grootste tafeltennisevenement van het Noorden.

Programma:
Adres: Sporthal De Boshal, Bosweg 27D Loppersum

Vrijdag 17 januari
10:00 – 15:00 Table Stars Promotie Dag (basisscholen uit Middelstum en Loppersum)
19:00 – 23:00 Open Groninger Kampioenschappen Tafeltennis Veteranen (veteranen uit heel Nederland)
19:00 – 23:00 “PingPong Baas van de gemeente Loppersum ((ex-) inwoners van de gemeente Loppersum)

Zaterdag 18 januari
9:00 – 18:00 Open Groninger Kampioenschappen G-Tafeltennis ENKEL & UNIFIED (spelers met een verstandelijke beperking)
9:00 – 18:00 Groninger Kampioenschappen Tafeltennis Jeugd ENKEL & DUBBEL (jeugdspelers uit de provincie Groningen)

Zondag 19 januari
9:00 – 18:00 Groninger Kampioenschappen Tafeltennis Senioren ENKEL & DUBBEL (seniorenspelers uit de provincie Groningen)