In deze onwerkelijke tijd laten we personen aan het woord die – vaak op de achtergrond – aan het werk zijn om te zorgen dat wij met elkaar kunnen genieten van onze mooie sport in de afdeling Noord. In het derde interview werden de vragen gesteld aan Rolf van Essen.

Normaal gesproken is hij een bezig baasje als het om sport gaat. Voorzitter van TTV Buitenpost, fanatiek spelend lid, speelt volleybal en is voor onze afdeling actief als competitieleider van de TableStars Jeugdcompetitie. Nu het normale leventje op slot is gezet, is het allemaal wel even wennen. ‘Ik heb nog nooit meegemaakt dat de competitie werd stil gelegd en ook niet meer afgemaakt wordt. Mijn weken zien er nu behoorlijk anders uit. Ik heb voor mezelf wel een structuur gevonden waarin ik mij voorlopig goed kan vermaken. Bovendien is gezondheid ook veel belangrijker dan mijn hobby’s. Verder geniet ik ook erg van positieve initiatieven van mensen die voor een ander klaar staan in deze tijd. Er wordt vaak gepraat over het feit dat iedereen alleen aan zichzelf denkt en dat de samenleving steeds minder sociaal wordt. Ik zie nu om mij heen genoeg voorbeelden die het tegendeel bewijzen. Zelf probeer ik ook mijn steentje bij te dragen’, aldus de 35-jarige Rolf.

Wedstrijdshirt
Op de foto zien we Rolf thuis op de bank aan de koffie, hond Lola zit er gezellig naast. Toch is het niet alleen maar binnen zitten. ‘Ik wandel graag met Lola en pak ’s avonds een film of een serie, vervolgt de inwoner van Buitenpost. ‘Ik vul mijn tijd vooral met het klussen en schoonmaken in en rond huis. Alle klusjes die ik ooit heb doorgeschoven naar een moment dat ik er tijd voor zou hebben komen nu goed van pas. Verder probeer ik wat voor mezelf te sporten en te bewegen om toch een beetje fit te blijven, zodat het wedstrijdshirt nog past als het weer aan mag’, zegt hij met een knipoog. Net als velen mist Rolf de actie achter de tafel. ‘Ik mis toch vooral de sociale momenten er omheen. Na de trainingen of wedstrijden gezellig met een hele groep na zitten in de kantine met een hapje en een drankje. Laten we hopen dat dit over niet al te lange tijd ‘gewoon’ weer kan! Ik geniet af en toe van het niveau van ons eerste team, maar ik kan net zo genieten van gezelligheid in de lagere klassen of van beginnende jeugdspelers die zich steeds meer ontwikkelen.’

Ontwikkeling Buitenpost
Buitenpost timmert behoorlijk aan de weg en dat stemt de voorzitter tevreden. Rolf met gepaste trots: ‘Bestuurlijk gezien is de organisatie van het Fries Kampioenschap met Buitenpost een hoogtepunt. Het mooiste moment tot nu toe is toch het opnieuw in leven brengen van onze vereniging. Rond 2012/2013 stond Buitenpost er niet goed voor. We hadden moeite om de vaste lasten te betalen. Toen hebben we de keuze gemaakt om er met z’n allen voor te gaan. Inmiddels zijn  we drie keer zo groot geworden en hebben we nieuwe mijlpalen behaald.’

Ideeën
We zijn het inmiddels gewend: aan het slot van elk interview steekt het kader van de afdeling Noord de lezer een hart onder de riem. Zo ook Rolf van Essen, hij voegt er zelfs een subtiele oproep aan toe: ‘Sterkte allemaal, hopelijk blijven jullie allemaal gezond. Ik hoop jullie snel weer te treffen in de competitie of op toernooien. In de tussentijd kunnen jullie wellicht leuke ideeën bedenken om straks weer leden te werven en onze sport groter te maken. Daar hebben we nu mooi de tijd voor!’

Rolf op de bank met hond Lola