In deze onwerkelijke tijd laten we personen aan het woord die – vaak op de achtergrond – aan het werk zijn om te zorgen dat wij met elkaar kunnen genieten van onze mooie sport in de afdeling Noord. In deze tweede editie komt Onno Bosman uit Siddeburen aan het woord.

‘Op dit moment doe ik bitter weinig voor de afdeling. Uiteraard volg ik het nieuws en geef de informatie door aan de belanghebbenden binnen de afdeling’, steekt Onno direct van wal. Het gaat goed met de 73-jarige competitieleider, die al jarenlang onlosmakelijk is verbonden met de Noordelijk Divisie. Onno: ‘Dat je een groot aantal dingen niet meer kunt doen, geeft ook een zekere rust. Dit hoor ik ook van veel andere mensen. Ruimte voor zaken waar je anders, ten onrechte, niet veel tijd aan besteedt.’

Reuring
Naast zijn liefde voor tafeltennis speelt hij graag een potje tennis. ‘Maar ja, dat kan natuurlijk nu ook niet. Daarom ben ik veel in de tuin aan het werk en thuis aan het klussen. Een soort zelf-quarantaine dus. Ik zit tenslotte in de risicogroep. Uiteraard zou ik ook graag weer bij de club verschijnen. Wat ik mis? Vooral de reuring van de thuiswedstrijden’, aldus Onno. Hij voegt er ook gelijk aan toe wat hij vooral niet mist tijdens de bedrijvigheid in de speelzaal: de analyses achteraf van de gespeelde partijen.

Genieten
Het lid van DOTO uit Siddeburen kan genieten van onze sport. ‘Wat ik bij het tafeltennis vooral heel plezierig vind is dat je tegen jong en oud speelt. De ene partij tegen een onervaren 18-jarige en de partij daarna tegen een geroutineerde ouwe knakker van 70. Dat zie je bij het tafeltennis veel meer dan bij andere sporten. Helaas is het wel zo dat in tafeltennisland de 50-plussers de grootste groep zijn. Hoogste tijd voor verjonging!’ aldus Bosman.

Bijzaak
Normaal gesproken kijkt hij nu uit naar de vakantieweek in mei met de hele familie. Op de foto zien we Onno genieten van een welverdiend biertje tijdens de meivakantie vorig jaar op Schiermonnikoog. ‘Dat is dit jaar helaas niet mogelijk. Hopelijk volgend jaar weer!’ klinkt Onno hoopvol. In deze bizarre tijden, zoals Onno het noemt, wil hij graag het volgende zeggen tegen de tafeltennissers. ‘Uiteindelijk is sport een leuke bijzaak, maar het is en blijft wel een bijzaak. Het wel en wee van een ieder is natuurlijk veel belangrijker. Daarom hoop ik dat iedereen zich houdt aan de regels die in deze bizarre tijden gelden. Kortom: pas goed op jezelf en de mensen om je heen!’

Onno Bosman