In deze onwerkelijke tijd laten we personen aan het woord die – vaak op de achtergrond – aan het werk zijn om te zorgen dat wij met elkaar kunnen genieten van onze mooie sport in de afdeling Noord. In deel 8 Koen Molewijk, die op allerlei manieren is bij verschillende aspecten van tafeltennis in Noord.

Het is wel even wennen zonder tafeltennis. Ik mis de sociale contacten. Het training geven en alles eromheen. Maar ieder nadeel heeft zijn voordeel. Ik heb nu meer vrije avonden, daardoor kan ik lekker koken en gezellig samen tafelen met mijn vriendin’, aldus de 33-jarige Koen, die lid is van het Table Stars Promotieteam. Hij is Oldstars-instructeur en hoofdtrainer van TTV Vries.

Koen Molewijk

Actief
In het normale tafeltennisleven dus volop in actie met tafeltennis. Koen: ‘Naast de sociale contacten mis ik het zelf spelen van wedstrijden, het competitief bezig zijn. Of ik ook het training geven mis? Zeker. Het proces  van een aanwijzing  die je hebt gegeven en die wordt opgepakt én goed wordt toegepast, dat is echt genieten!  Het gezamenlijk sportief bezig zijn met de De Oldstars-groep, dat kan helaas niet in deze tijd.’ Naast het koken en lekker eten vermaakt hij zich met het spelen van Kolonisten van Catan, schaken en als het mooi weer is met het maken van een lange wandeling. ‘En niet te vergeten, ik kan nog meer Netflix kijken dan voorheen’, voegt Koen lachend toe.

Tips
De in Groningen wonende Koen is een tafeltennisliefhebber. Dat blijkt ook wel uit zijn tip om het filmpje dat via de onderstaande link is te bekijken. Dat is wel een leuk filmpje met diverse mooie punten en momenten’, aldus Koen. Hij voegt daar onmiddellijk ook andere filmpjes aan toe: ‘Wat wellicht ook leuk is om is te bekijken zijn de filmpjes van de pingpongathome challenge. Het Table Stars Promotie Team heeft een aantal filmpjes opgenomen met oefeningen die je thuis kunt doen. Om toch dat gevoel van bat en bal vast te houden. Ook in deze tijd!’ Deze filmpjes zijn op het kanaal van NTTB Noord te vinden.

 

Waarderen
Koen is lid van Vries en Buitenpost. Ook hem hebben we gevraagd om aan het einde van het interview een kort woord tot de tafeltenniswereld te richten. Koen: ‘Bewustwording! Veel dingen zien we als vanzelfsprekend. Door een crisis als Corona ga je dingen die je voorheen als normaal en gangbaar beschouwde meer waarderen. Dat stukje bewustwording is denk ik heel goed! Hopelijk ga je dan in de toekomst die gangbare dingen meer waarderen.’