Een gefocuste Kim Vermaas als speelster. Nu richt ze zich op haar trainersloopbaan.

De Europese Jeugd Kampioenschappen tafeltennis (EJK) 2021 worden in twee delen gespeeld door corona. Van 18 tot 24 juli komt de Onder 19-ploeg van Nederland in de Kroatische stad Varazdin in actie. Vanaf 26 juli is het daar de beurt aan de Nederlandse Onder-15 talenten. Voormalig international en meervoudig Nederlands kampioen Kim Vermaas debuteert als teammanager op het toernooi.

“Er moet eigenlijk best veel geregeld worden, dan merk ik nu pas”, zegt Kim Vermaas, die bezig is met de laatste voorbereidingen op het EJK als teammanager. “Als jeugdspeler werd alles voor me geregeld, nu ben ik diegene die van alles moet fiksen. Boarding passes, coronatesten, verklaringen van ouders, noem maar op. Best grappig.” Vrijdag reist ze met de Onder-19 ploeg naar Kroatië, waar zondag het toernooi start. “Vanwege corona zullen we echt alleen het hotel en de zaal zien en we leven in een bubbel. Op zich jammer, maar de focus ligt wel helemaal op tafeltennis.”

Unieke ervaring
Jongens Onder 19 bestaat uit Gabrielius Camara, Kas van Oost, Milo de Boer, Barry Berben en coach Jochem de Hoop. Het meidenteam bestaat uit Emine Ernst, Chana van der Venne, Karlijn van Lierop en Dobrila Jorguseska en coach Marcel Kraa. De 25-jarige Kim Vermaas nam vaak deel aan de EJK. “De ploeg moet natuurlijk presteren, maar ik wil iedereen meegeven om ook te genieten. Het is een unieke ervaring om als team in het buitenland een toffe tijd te hebben, om jezelf te meten met Europese toppers én jezelf in de picture te spelen natuurlijk. Er hangt altijd een gave sfeer tijdens zo’n toernooi.”

Trainersloopbaan
Kim speelde zelf namens Oranje op WK’s, EK’s en werd Nederlands kampioen in meerdere onderdelen. Nu richt ze zich deels op een trainersloopbaan. “Ik trainde dit jaar een groep bij een Regionaal Training Centrum, maar het jaar verliep een beetje vreemd door corona. Ik heb wel veel plezier in het geven van training en ik wil mezelf daarin blijven ontwikkelen. Wellicht dat ik in Kroatië ook wat bruikbare tips kan geven aan onze talenten als dat nodig is.”

Hoe schat Kim de kansen in van onze talenten? “We hebben een hele leuke groep, die zeker in staat is om mooie resultaten te boeken. Ik ben erg benieuwd hoe iedereen gaat presteren en heb er onwijs veel zin in. We gaan er als Onder 19-team een mooie week van maken en ik hoop dat dit ook geldt voor onze Onder-15 ploeg een week later.

Volg ons op Instagram via @nttb_tafeltennis voor exclusieve beelden van de Europese Jeugd Kampioenschappen vanuit Kroatië!

Loting en ploeg EJK Tafeltennis