Van 1-8 maart organiseren we het digitale ledencongres. Vandaag (woensdag 24 februari) is de laatste kans om in te schrijven voor de workshops van de maandag. De komende dagen zullen alle inschrijvingen sluiten.

Op maandag staan 3 interessante workshops op het programma:

  1. Lang leve de Sportouder (voor ouders en trainers/begeleiders)
  2. Technisch Beleidsplan: ontwikkeling en uitvoering (voor bestuursleden en (hoofd)trainers) (VOL, nog beperkt plek op maandag 8 maart!)
  3. Structureel jeugdleden werven, zelfs in ‘Coronatijd (voor bestuursleden, kaderleden/vrijwilligers, trainers)

Schrijf je hier in voor deze of de andere workshops!

 

WORKSHOP/SESSIE 1
Lang leve de Sportouder
Doelgroep: Ouders & trainers/begeleiders
Datum: maandag 1 maart 20221
Tijd: 19:30 – 21:00
Workshopleider: Academie voor Sportkader

Tischa Neve (kinder- en jeugdpsycholoog) en Steven Pont (systeemtherapeut en mediator) ontwikkelden de thema-avond “Lang leve de sportouder”. Tijdens deze avond wordt er ingegaan op het sportplezier van kinderen en de rol die ouders daarin spelen. Samen proberen we de vraag “Wat kan er verwacht worden van de ouders in de zaal?” te beantwoorden.

Ouders lijken vaak teveel ingesteld op winnen en hebben daardoor een verkeerde impact op het sportplezier van hun kind en op de sfeer rondom wedstrijden. Het gevolg is dat kinderen ophouden met sporten en verenigingen het moeilijk vinden om de ouders de plaats te geven die zij verdienen. Dit, terwijl we weten dat een positief ondersteunende ouder juist enorm kan bijdragen aan de sportbeleving van het kind en het verenigingsleven.

In de workshop “Lang leve de sportouder” nodigen we (beginnende) sportouders uit. Ze gaan samen met de trainers en/of coaches en de bestuurders van de vereniging het gesprek aan over het vergroten van het sportplezier van de kinderen, welke rol zij daarin spelen en komen we tot afspraken. Centraal staat hierbij: het kind zelf en hun mening en gevoel.

 

WORKSHOP/SESSIE 2/15
Technisch Beleidsplan (ontwikkeling en uitvoering): Introductie Sportakkoord service
Doelgroep: Bestuursleden en (hoofd)trainers
Datum: maandag 1/8 maart 2021
Tijd: 19:30 – 21:00
Workshopleider: Luc Janssen

Jouw vereniging wil groeien en bloeien. Je weet dat je daarvoor een of meerdere enthousiaste trainers nodig hebt. Hoe kun je er dan voor zorgen dat bij die trainers de neuzen de goede kant op staan? In deze workshop gaat Luc Janssen aan de hand van de praktijkvoorbeelden hier op in. Wat zijn je doelstellingen op technisch gebied? Welke risico’s kun je daarbij tegenkomen? Hoe zet je een trainingsstructuur op? Hoe zorg je dat de trainers op jouw vereniging goed samenwerken? Hoe zorg je dat de spelers beter gaan tafeltennissen en dat daarbij het plezier in de sport ook toeneemt? Hoe houd je het voor de club en de leden betaalbaar? En wellicht heb je zelf ook nog een brandende vraag op dit gebied! Grijp je kans en doe mee aan deze interactieve workshop over technisch beleid!

Om verenigingen te helpen technisch beleid op te stellen en uit te voeren heeft de NTTB een begeleidings- en ondersteuningstraject opgesteld. Hierbij kunnen we gebruik maken van het Sportakkoord.

 

WORKSHOP/SESSIE 3
Het Good-Practice verhaal van SHOT (S): Structureel jeugdleden werven, zelfs in ‘Coronatijd’
Doelgroep: Bestuursleden, kaderleden/vrijwilligers, trainers
Datum: maandag 1 maart 2021
Tijd: 19:30 – 21:00
Workshopleider: René de Gier & Rob Houtgast

SHOT Soest is één van de verenigingen die de laatste jaren structureel heeft ingezet op de werving en opvang van jonge jeugd. Met als resultaat een groei van het aantal jeugdleden naar 41, op een ledenaantal van 105 (39%!).

Sinds 2014 zet SHOT (S) het programma PingPongPower als middel in om jonge kinderen enthousiast te maken voor tafeltennis. Maar tegelijkertijd is er ook ruimschoots aandacht geweest voor voldoende kader. Graag nemen we jullie in een interactieve sessie mee in
– hoe we dit programma vorm gegeven hebben
– welke lessen we geleerd hebben
– welke ideeën we hebben voor de toekomst van onze wervingsactiviteiten.

Schrijf je hier in voor deze of de andere workshops!