Bestuurders doen steeds nieuwe kennis en ervaring op. Omdat ze vaak te maken hebben met dezelfde vragen en elkaar daardoor onderling goed kunnen helpen en inspireren, is de NTTB samen met NOC*NSF en elf andere sportbonden een online platform voor sportbestuurders gestart. Op dit platform kunnen bestuurders elkaar vragen stellen, vragen beantwoorden en met elkaar in gesprek gaan.
Een online platform waarop sportbestuurders op een makkelijke manier kennis en ervaringen kunnen uitwisselen en met elkaar in contact kunnen komen.

In februari is er een pilot gestart, waaraan ook bestuurders vanuit de Tafeltennisbond meedoen. Ook andere bestuurders kunnen gedurende het jaar toegang krijgen tot dit platform.
Het kanaal waarop de bestuurders van de NTTB met elkaar communiceren delen we met de Judobond (JBN) en Honk- en Softbalbond (KNBSB), twee van onze collegabonden op de Kelvinbaan in Nieuwegein.

 www.sportbestuurdersplatform.nl wordt dé centrale plek waar bestuurders makkelijk, snel en efficiënt goede oplossingen kunnen vinden voor generieke vraagstukken waarbij zij een beroep doen op de kennis van medebestuurders. Denk hierbij aan onderwerpen als financiën, vrijwilligerswerving of ledenbehoud.
Hoewel bestuurders altijd vragen kunnen blijven stellen aan de afdeling Sportparticipatie, kan het interessant zijn om een vraag juist via dit platform aan medebestuurders te stellen.
Omdat het een generiek platform is, is de kans groot dat een bestuurder meerdere inspirerende antwoorden krijgt vanuit verschillende perspectieven en sporten.

Benieuwd? Bekijk alvast de pagina www.sportbestuurdersplatform.nl. Of bekijk hier de video:

 

Start pilot in februari
In februari is de pilot van start gegaan en tijdens de pilotfase wordt het platform stap voor stap in gebruik genomen door enthousiaste bestuurders die actief een bijdrage gaan leveren aan dit platform.
De bestuurders uit de pilotgroep gaan elkaar vragen stellen en vragen beantwoorden en bouwen zo aan een platform waar veel waardevolle informatie te vinden is voor en door sportbestuurders.

Interesse in het platform?
Ben je na het lezen van bovenstaande informatie benieuwd naar het platform en heb je vragen en/of kennis die je wilt delen?

Op 5 april om 20.00 uur organiseren we een online sessie waarin we laten zien hoe het platform werkt.
Dan kun je ook zelf even uitproberen hoe het werkt.
Wij maken voorafgaand aan dit webinar een account voor je aan.

Deze avond organiseren we samen met de Judobond en Honk- en Softbalbond.

Datum: 5 april
Tijd: 20:00 uur
Link (TEAMS) volgt op dinsdag 4 april.

Als je deel wilt nemen kan je je aanmelden via: hexspoor@tafeltennis.nl
Met onderstaande gegevens:

  • Voor- en achternaam
  • Club
  • Functie
  • Mailadres
  • KvK nummer club (i.v.m. aanmaken account)