De Boer Taverzo tafeltennis. V.l.n.r. Ruud van Graafeialnd (coach), Gabrielius Camara, Yannick Vostes, Tom Closset, Theo Levert (teammanager). Fotograaf:  Elsbeth Parmentier

De loting voor de Champions League vond dinsdag 17 november plaats, met DeBoer Taverzo in de koker. De club uit Zoetermeer reist in december af naar Duitsland voor wedstrijden tegen Borussia Düsseldorf, GV Hennebont TT uit Frankrijk en het Poolse K.S. Dekorglass Dzialdowo.

De wedstrijden worden gespeeld op het tafeltenniscomplex van groepsgenoot Borussia Düsseldorf, in de week van 11 tot en met 18 december. De oorspronkelijke planning met uit- en thuiswedstrijden, werd geschrapt door de Europese Tafeltennisunie (ETU). DeBoer Taverzo kan flink aan de bak, want het treft pittige tegenstanders. De kopman van Borussia Düsseldorf Timo Boll is nog altijd de nummer 10 op de wereldranglijst en ook Kristian Karlsson (wr 24), Omar Assar (wr 38) en Andrej Gacina (wr 50) staan in de top 50 op dit moment.

Alles geven
Coach Ruud van Graafeiland over de loting: “Laten we het erop houden dat we de hotelkamers in deze bubbel hebben geboekt tot en met het einde van de groepsfase. Alle spelers kijken enorm uit naar het spelen van wedstrijden maar beseffen ook dat Champions League en zeker de teams in deze poule normaal gesproken een maat te groot zijn. We gaan simpelweg alles geven en onze huid zo duur mogelijk verkopen en dan zien we wel wat het resultaat daarvan is. We zijn in ieder geval blij dat er zo’n mooi centrum beschikbaar is waar deze 15 teams in een zo veilig mogelijke bubbel kunnen spelen.”

Duel tegen Danny Heister
In december reist de ploeg uit Zoetermeer naar Duitsland met Yannick Vostes (BEL), Gabrielius Camara (NED), Dorian Nicolle (FRA) en Trinko Keen (NED). Saillant detail om te melden is dat beide Nederlanders net iets meer dan 34 jaar in leeftijd verschillen. Keen werd onlangs 49 en Camara viert in december zijn 15e verjaardag tijdens het evenement. Gabrielius Camara behoort tot de Europese top in zijn leeftijdsklasse op dit moment en Trinko Keen stond in zijn hoogtijdagen ooit nummer 20 op de wereldranglijst. Ook speelde hij voorheen voor Borussia Düsseldorf, waar een Nederlandse topper van weleer, Danny Heister als coach ook nog de nodige Nederlandse inbreng geeft aan deze Champions League.

Bekijk hieronder de volledige loting:

Bron: DeBoer Taverzo.