50.000 euro voor een sportief initiatief

Nederlandse Loterij is partner van de NTTB. Nederlandse Loterij heeft als missie om heel Nederland in beweging te brengen. Om deze missie extra kracht bij te zetten reiken zij jaarlijks een prijs uit aan een organisatie met een sportief initiatief dat Nederland(ers) in beweging brengt: de Nederlandse Loterij in Beweging Prijs. De grootste maatschappelijke bewegingsprijs in Nederland.

In 2020 wist de NTTB deze prijs samen met de Dartsbond en Biljartbond te winnen. Maar ook verenigingen komen in aanmerking voor deze prijs!

De winnaar van deze prijs ontvangt een cheque van maar liefst €50.000 en een prachtige, bronzen sculptuur. Ben je genomineerd? Alle vier de genomineerden winnen. Want naast de winnaar ontvangen de drie andere initiatieven ook een mooie geldprijs van €5.000 ter aanmoediging. Iedere stichting (goed doel), vereniging of persoon dat een sportief initiatief heeft dat Nederland(ers) in beweging brengt, kan zich inschrijven (zie voorwaarden).

Voor meer informatie en inschrijven: De Nederlandse Loterij in Beweging Prijs | Nederlandse loterij

De beoordelingscriteria zijn;

  • Het potentieel om Nederland en haar inwoners in beweging te krijgen;
  • De uitvoerbaarheid;
  • De mogelijkheid om het initiatief of de service daadwerkelijk in te zetten of te kunnen gebruiken binnen het volgende kalenderjaar;
  • De manier van communiceren, moed en creativiteit;
  • Enig ander criterium dat de jury, aangesteld door Nederlandse Loterij, relevant vindt.

De inschrijvingen sluiten op 30 september.