Dit jaar was het alweer de negende editie van het NTTB-tafeltenniskamp dat jaarlijks wordt gehouden in Limburg. De grote vraag was of de afwezigheid van kampleider Sven Groot (de man achter het succes van het kamp) roet in het eten zou gooien. Echter, het kampkader staat als een huis en met een paar trainers die de organisatie op zich hebben genomen kunnen we zeker weer spreken van een geslaagde editie!

Kennismakingsspel

Aankomst
Op maandag 1 augustus arriveerden de eerste deelnemers al vroeg in de ochtend, maar wel met veel enthousiasme, bij het terrein in Ysselsteyn. Het kamp was dit jaar al snel volgeboekt en uiteindelijk kwamen er 63 kinderen uit heel Nederland onze kant op voor een hele gezellige en leerzame week. Tijdens het welkomstwoord van Dicky de Jong werden de verwachtingen van de week besproken en werd het kampkader voorgesteld. Naast de bekende gezichten (Dave Wolbertus, Rick Pouwels, Maarten Peters, Koen Molewijk, Amber van de Velde, Nils Vervoort, Noor Rooding, Laura van de Velde) was er wat extra aandacht voor de twee nieuwe trainers Eric Olieman (Alexandria’66) en Steven Pouw (Avanti). Nieuw dit jaar was het vervoer naar de zaal. Geen lange (en soms gevaarlijke…) fietstocht meer, maar een luxe vervoer per bus naar de mooie zaal van Red Stars in Venray!

Op dag één werd er getraind in de zaal en was er een kennismakingsspel buiten. De sfeer was direct goed en in de tafeltenniszaal was het voor sommigen nog even wennen om te spelen na een lange zomerstop, maar al snel werd het ritme gevonden en zag het niveau er weer als vanouds uit. Bij het eindspel werden wedstrijdjes gespeeld. Bij ‘thuiskomst’ in Ysselsteyn had onze cateraar een heerlijke maaltijd bereid waarna de avondactiviteit, een achtkamp, gestart kon worden.

 

Meerbaltraining

Dag 2
Op de dinsdag twee trainingen waarbij er in de middagsessie ook meerballentraining gegeven werd. Voor sommigen gesneden koek, maar een deel van de groep was nog onbekend met deze trainingsmethode waardoor zij voor het eerst heel doelgericht konden werken aan het technisch verbeteren van de slagen. Dat de groep enthousiast was werd snel duidelijk, tijdens het bosspel renden zij alle kanten op tijdens een potje levend stratego.


Dag 3
De woensdag kreeg een andere invulling. In de ochtend stond sport en spel XXL op het programma. Een afwisseling van fysiek (bootcamp, fysieke opdrachten) en spel. Sponzen en emmers water zorgden alvast voor een goede voorbereiding op de middag, want dan ging de hele groep lekker zwemmen in het zwembad van Center Parcs! Bij thuiskomst stond de frietkar al klaar en werd de verloren energie weer aangevuld. In de avond werden er lekker spelletjes gespeeld en hebben we de dieren in het bos vermoedelijk weggejaagd met karaoke en was een groep volop bezig met weerwolven.

Bootcamp

Waterpret

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag 4
Het niet tafeltennissen op woensdag werd ingehaald op de donderdag. Hier werden er weer twee trainingen gegeven. De groepen verbaasden de trainers, want ondanks de warmte werd er hard getraind en ook nu stond er meerballentraining op het programma. Bij sport en spel werd zowel het fysieke als de kennis getest tijdens het ‘Zweeds renspel’, maar in de middag was er wat meer ruimte voor ontspanning. Heel erg mooi was de warming-up. Geïnspireerd door een interview met nationaal topper Britt Eerland waarin zij aangaf vaak muziek en dans als warming-up te gebruiken, lukte het de overenthousiaste Eric om alle spelers mee te krijgen. Of het nu ABBA of Snollebollekes was, iedereen ging los! En geassisteerd door deelnemer Jerrie Hazeveld werden ook nog de tafeltennis skills geoefend tijdens Vendetta! Smetje op de dag was het afbreken van de dropping. Het weer sloeg nogal om en dus werd er geen risico genomen. Het kampvuur kon wel aan en met leuke muziek en marshmallows werd het toch nog een leuke avond.

Gekkigheid

Op de foto met Kas van Oost


Dag 5
Op vrijdagochtend was er iets speciaals geregeld voor de deelnemers. Niet één, maar drie special guests dit jaar! Net terug van de Europese Jeugd Kampioenschappen in Belgrado, maar toch wilden Kas van Oost, Emma van der Zanden en Barry Berben de jeugd nog harder aan het werk zetten. Ieder speler had de kans om te trainen tegen deze toppers. Een mooie ervaring! En natuurlijk allemaal even op de foto met deze drie jeugdhelden. In de middag werd traditioneel het toernooi gespeeld. In de open klasse werden alle namen in een bak gegooid en werd er geloot. Ook de begeleiding deed mee, ondanks dat ze het vaak erg lastig hadden (matchpoints tegen!) schopten vier trainers het tot de halve finale. In de finale, luid aangemoedigd door het publiek, won Dicky van Eric. Bij het jeugdtoernooi werd er gestreden in de vier niveaugroepen. Winnaar van de hoogste categorie was Roald van der Meijden die in de finale Jeroen Barendse versloeg. Leuk te vermelden: voor Jeroen was het zijn zevende maar helaas laatste deelname aan het kamp. Begonnen in groep 4 (de laagste groep) en uiteindelijk de finale halen in groep 1. Een mooi voorbeeld voor iedereen die nu in groep 4 trainde!

Trainen tegen Emma van der Zanden

Op vrijdagavond was het tijd voor de bonte avond. Nadat het kampkader had afgetrapt met een tafeltennisparodie op ‘ik ga zwemmen’ was het de beurt aan de jeugd. Het niveau lag dit jaar erg hoog en eigenlijk waren alle acts leuk! Of het nu de Voice of Holland, de Titanic of een dagje op Schiphol was, gelachen werd er genoeg! In de avond werd er nog flink gezongen en gedanst rondom het kampvuur met DJ Maarten achter de draaitafel, waarna het voor de laatste keer tijd was om naar bed te gaan. Althans, dat dachten we…. Een grote groep jongens en meisjes kwam om 2.00 uur (!!!) naar buiten, gewapend met waterballonnen, waterpistolen en nog veel meer. De leiding weerde zich kranig maar moest zich uiteindelijk toch gewonnen geven… Volgend jaar pakken we jullie terug!

 

 

Afscheid
En toen was het alweer zaterdag. Na de slotspeech waarin iedereen werd bedankt mochten alle prijswinnaars iets leuks meenemen uit het door Posno Sport gesponsorde prijzenpakket. Daarnaast kregen de deelnemers een diploma met tafeltennistips en de toffe groepsfoto. Niet veel later werden ze opgehaald door hun ouders of andere familieleden en waarschijnlijk zijn ze slapend maar met een big smile op hun gezicht weer thuis aangekomen.

Namens het hele kampkader: allemaal hartstikke bedankt voor een fantastische week! Veel gelachen, nieuwe mensen leren kennen, hard getraind, veel geleerd, lekker gek gedaan… Top gedaan! Volgend jaar zal het kamp plaatsvinden van maandag 31 juli tot en met zaterdag 5 augustus. En het wordt een jubileumeditie, het is namelijk de 10e keer dat dit succesvolle kamp georganiseerd gaat worden!
De inschrijving zal in oktober/november starten, dus houdt de mail en site goed in de gaten en schrijf je snel in!

 

Groepsfoto kamp 2022