Op 22 oktober 2022 organiseren we op de zaterdag van het NK Tafeltennis het NTTB Verenigingscongres, een inspirerende dag voor de bestuurders en kaderleden van onze verenigingen.

Na twee jaar met coronamaatregelen komen onze sport en onze verenigingen weer op gang. Een fase waarin (ver)binden voor veel verenigingen en voor ons als NTTB centraal staat. In de korte tijd dat het mogelijk was in 2021, bleken veel verenigingen al in staat om nieuwe leden te binden.

Na een digitaal alternatief vorig jaar is het dit jaar weer mogelijk om fysiek bijeen te komen. Doe op het congres inspiratie op om jouw vereniging verder te ontwikkelen en op de kaart te zetten!

Aanmelden

Het programma

Het gehele programma van het congres ziet er als volgt uit:

10:00 uur                     Ontvangst met koffie en thee in de Businesslounge
10:30 uur                     Opening met voorzitter NTTB Jan Simons
10:45 uur                     Terugblik en introductie thema
11:15 uur                     Korte break
11:30 uur                     Interactieve sessie met Olaf Melsen – directeur Jeu de Boules en Roel Boekel – adviseur sportparticipatie NOC*NSF
12:00 uur                     Introductie over loterij voor de club – Lotify (Nederlandse Loterij)
12:15 uur                     Lunch
13:15 uur                     Workshops en inspiratiesessies – ronde 1
14:30 uur                     Workshops en inspiratiesessies – ronde 2
15:30 uur                     Afronding en informele borrel met mogelijkheid tot kijken NK wedstrijden
16:30 uur                     Einde congres

Inschrijven

We bieden dit gratis aan voor NTTB-leden die als bestuurslid of kaderlid actief zijn binnen onze sport. Dit is inclusief een toegangskaart voor het NK. Inschrijven is mogelijk via deze link.

Er zijn een paar zaken met betrekking tot de inschrijving waar je rekening mee moet houden:

  • Het inschrijfformulier wordt per persoon ingevuld.
  • Wanneer een vereniging met meerdere deelnemers komt, wordt aangeraden om te kiezen voor verschillende workshops, zo wordt de meeste kennis op gedaan.
  • Inschrijven is mogelijk tot en met woensdag 12 oktober
  • Er is plek voor maximaal 120 personen. Daarom geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Thema

Op 22 oktober organiseren we tijdens het NK in Zwolle ons jaarlijkse verenigingscongres. Na twee jaar met coronamaatregelen komen onze sport en onze verenigingen weer op gang. Een fase waarin (ver)binden voor veel verenigingen en voor ons als NTTB centraal staat. In de korte tijd dat het mogelijk was in 2021, bleken veel verenigingen al in staat om nieuwe leden te binden.

Na een digitaal alternatief vorig jaar is het dit jaar weer mogelijk om fysiek bijeen te komen. Doe op het congres inspiratie op om jouw vereniging verder te ontwikkelen en op de kaart te zetten! Met als thema DE KRACHT VAN (VER)BINDEN geven we deze dag invulling.

Aan de orde komen veel (ver)bindingen:
– Hoe bind je als vereniging leden en vrijwilligers?
– Hoe is de verbinding tussen de verschillende (doel)groepen binnen je vereniging?
– Hoe leg je de verbinding tussen je vereniging en andere tafeltennisverenigingen?
– Hoe is de verbinding tussen verenigingen en NTTB, maar ook tussen verenigingen en lokaal/regionaal netwerk én tussen NTTB en lokaal/regionaal netwerk? Hoe is hier de relatie met het Sportakkoord?
– Hoe kan aandacht voor binding en verbinding je vereniging helpen een sterke fundering te bouwen waarmee je vereniging naar de toekomst kan kijken?
– Wat betekent de huidige organisatieontwikkeling binnen de NTTB voor de verbinding met je vereniging?

We starten de dag met een plenaire ochtendsessie en in de middag zijn er twee workshoprondes, waarbij er keuze is uit 6 workshops per ronde. We bundelen goede voorbeelden van verenigingen (deels vanuit NTTB verenigingsontwikkeling met ondersteuning vanuit het Sportakkoord) met thema-gerichte workshops waarin je niet alleen tips-en-tricks krijgt, maar waar ook aandacht is voor de langere termijn: de toekomst van je vereniging en dus ook de toekomst van onze sport. De NTTB dat zijn we samen! Natuurlijk zorgen we voor een lekkere lunch en is er volop gelegenheid voor informele gesprekken. Na afloop van de laatste workshopronde is iedereen welkom in de businesslounge voor de borrel. Hier kun je onder het genot van een hapje en een drankje nog even napraten met de andere aanwezigen. Vanuit de businesslounge kun je tevens de wedstrijden van het NK van dat moment goed volgen.

Alle workshopomschrijvingen in één document

Het belooft een erg interessante dag te worden voor zowel kleinere als grotere verenigingen, voor ervaren en minder ervaren bestuurders en voor kaderleden. We ontmoeten je graag op 22 oktober in Zwolle, in een sfeervolle NK-setting.

Na het congres

Na afloop van het congres ontvang je informatie vanuit de workshops. We sturen je ook een evaluatie waarin we zowel je feedback vragen over het congres als ook vragen wat je mee hebt genomen uit het congres, waarmee je aan de slag wilt gaan binnen je vereniging en hoe we je hierbij kunnen helpen.

Vragen?
hexspoor@tafeltennis.nl

 

Aanmelden