Herhaling eerder geplaatst bericht, in het kader van de Week van de Scheidsrechter. Interesse in een opleiding? Meld je hier aan voor SR3 en voor SR4!

De prijs voor de opleidingen Scheidsrechter 3 en Scheidsrechter 4 is verlaagd. De NTTB wil investeren in (nieuwe) scheidsrechters. Ervaren scheidsrechters hebben afscheid genomen of gaan dat de komende jaren doen. Een nieuwe generatie mag het stokje overnemen.

Een vrijwilligersrol en zeker een ‘formele’ zoals scheidsrechter of trainer is ook een perfecte manier om (jeugd-) leden langer bij de club betrokken te houden. Als je meer doet dan ‘alleen’ spelen, is de betrokkenheid bij de sport en de club veel groter en kan je met recht een heel leven lang genieten van tafeltennis. Zoals Ben Ros: tot zijn 79e actief en “… de liefde voor tafeltennis gaat nooit over.”

De prijs voor de opleiding Scheidsrechter 3 is verlaagd van €395,– naar €195,–. Met een achtergrond in het tafeltennis is het mogelijk om in één dag het diploma te behalen. Er zijn vaste evenementen in het wedstrijdseizoen gekozen voor deze boeiende opleiding. De volgende evenementen zijn vastgesteld als opleidingsdagen voor de SR3:

  • Halve finale Nationale Jeugd Meerkampen meestal begin februari.
  • Finale Jeugd Meerkampen meestal eerste weekend juni.
  • A-Jeugd Ranglijsttoernooien meestal in november en maart.

Scheidsrechters van niveau 3, kunnen op drie manieren worden ingezet.

  • ​Als assistent-scheidsrechter bij competitiewedstrijden in de eerste en eredivisie en tijdens nationale evenementen, NK en Masters, op aanwijzing van de bond. Zij assisteren de SR4 of SR5 bij het leiden van wedstrijden.
  • Als zelfstandig scheidsrechter bij toernooien en evenementen op afdelings- en verenigingsniveau op aanwijzing van de afdeling of vereniging.
  • Als arbitragecoördinator bij een vereniging waarbij je zowel tijdens als buiten wedstrijden als vraagbaak fungeert en andere arbitragezaken coördineert.

Om deze taak goed uit te kunnen voeren is de opleiding tot Scheidsrechter 3 ontwikkeld. Deze opleiding is competentiegericht, maatgericht toegespitst op de individuele kandidaat, en bestaat uit een theoretisch en een praktisch deel.

Voordat er deelgenomen kan worden aan de opleiding dien je in het bezit te zijn van een Spelregelbewijs SR1 en/of diploma Scheidsrechter 2. Daarnaast is een bewijs van slagen voor de instapspelregeltoets nodig, die doorgaans op de dag van de opleiding vooraf wordt afgenomen.

Inschrijven kan via het inschrijfformulier. We nemen dan contact op om de opleidingsdag in te plannen.

Voor vragen kun je mailen naar opleidingen@tafeltennis.nl