Schuiftafeltennis raakt steeds bekender! Kinderen, ouderen en mensen met een beperking spelen de sport op een toenemend aantal locaties. De snelst groeiende schuiftafeltennislocatie is het speciaal onderwijs, naast verenigingen, revalidatiecentra en de ouderenzorg. Steeds meer kinderen schuiftafeltennissen!

Tien locaties in het speciaal onderwijs hebben in het najaar van 2021 een tafeltennistafel inclusief schuifranden, schuifbatjes en ballen gekregen, dankzij de samenwerking met de Johan Cruyff Foundation.

De Cruyff Foundation heeft verschillende mytylscholen naast schuiftafeltennismateriaal ook kunnen voorzien van ander sportmateriaal, zoals sportrolstoelen en Running Frames. Het is van belang dat er goed sportmateriaal beschikbaar is op scholen om kinderen op een goede manier diverse sporten te laten ervaren.

Naar aanleiding van de Open Dag On Tour van de Cruyff Foundation kregen scholen de mogelijkheid om een workshop aan te vragen bij sportbonden. Schuiftafeltennis bleek erg populair onder de scholen, de NTTB kreeg acht aanvragen voor een schuiftafeltennisclinic! De clinic stond in het teken van kennismaken met het vernieuwde schuiftafeltennisaanbod en de nieuwe materialen, om zo gymleerkrachten op weg te helpen met schuiftafeltennis in de gymles.

Tijdens de lockdownperiode in januari zijn vijf schuiftafeltennistrainers opgeleid om clinics te geven in onder andere het speciaal onderwijs. Mytylscholen in Eindhoven, Roosendaal, Den Haag, Dordrecht, Tiel en Beetsterzwaag hebben kunnen ervaren hoe leuk schuiftafeltennis is!

 

Tussen de groepen onderling waren er verschillen in beperking, niveau en leeftijd, maar door de enorme toegankelijkheid van schuiftafeltennis kon het merendeel van de kinderen en jongeren actief meedoen aan de clinic. Alle gymleerkrachten waren zeer enthousiast! Een aantal leerkrachten gaven aan hoe fijn het is dat er eindelijk een gymactiviteit is waar alle leerlingen aan mee kunnen doen.

Tijdens de clinics maakten de leerlingen gebruik van tafeltennistafels, vernieuwde schuifranden, oudere schuifranden, blokken en matten en banken op de grond. De kinderen haalden alles wat in de gymzaal (of zelfs in de kantine) aanwezig was erbij om schuifstations mee te maken. De trainers maakten met het uiteenlopende materiaal een aantal leuke en uitdagende spelvormen, waardoor de kinderen verschillende technieken konden uitproberen.

 

 

 

De leerkrachten waren tevreden over de clinics en kregen nieuwe ideeën voor de gymlessen. Ze wisselden suggesties uit met betrekking tot de spelvormen en het schuifmateriaal. De trainers en de leerkrachten hebben samen met veel plezier deze schuiftafeltennisclinics gegeven!

Dank ook aan een aantal helpende trainers van de plaatselijke tafeltennisverenigingen.

Geïnteresseerd of wil je meer informatie? Neem dan een kijkje op onze Schuiftafeltennis website of mail naar Saskia Meijer.