De finale van de Kampioensgroep Jeugd werd op Hemelvaartsdag gespeeld tussen Smash ’70 uit Hattem en Hercules uit Terborg. Hercules pakte in 1988 al een keer de landstitel bij de meisjes, maar beide teams nog niet eerder bij de jongens.

Alhoewel Smash ’70 licht favoriet was voor de titel pakte Hercules brutaal een 2-0 voorsprong. Daan Sanders wist de openingswedstrijd met 3-2 te winnen van Chris Verwoert. Broer Aron Sanders wist vervolgens Kaj Ronde met 3-1 te verslaan.

In de derde wedstrijd maakte Brent ronde voor Smash ’70 het eerste punt door Evi ten Have te verslaan. Ook het dubbelspel was een prooi voor de jongens uit Hattem waardoor de stand weer gelijk was.

Daarna pakten de jongens van Smash ’70 goed door en kwamen op een 5-2 voorsprong. Brent Ronde kon in de achtste wedstrijd de beslissing maken in zijn partij tegen Aron Sanders. Echter bij een 10-5 voorsprong in de vierde game wist Aron nog langszij te komen en een beslissende game af te dwingen. Uiteindelijk haalde Brent de titel voor zijn team binnen door de vijfde game met 11-2 te winnen.

Kampioen Smash ’70 v.l.n.r. Steven Tijssen (coach), Kaj Ronde, Chris Verwoert, Brent Ronde en Timothy Wong.