Afgelopen zondag werd in Almelo de jaarlijkse uitwisseling met 3 andere regio’s georganiseerd door de afdeling Oost: dit jaar deden de afdelingen Oost en Noord mee vanuit Nederland en Grafschaft Emsland-Bentheim en Steinfurt vanuit Duitsland.

24 Noordelingen, ervaren en onervaren met het spelen, deden mee aan deze uitwisseling:

Meisjes Jongens
Junioren Junioren
Janine Grootjans Assen Mark Hankel Delta Impuls
Roos Veen Argus Yljan Nicolai Dokkum
Iris Mulderij Assen Jerrie Hazeveld Assen
Annelien Greydanus Argus Justin van der Laan Argus
Kadetten Kadetten
Ilse van de Ploeg Buitenpost Timothy Wong Argus
Anna Rass Actief Vries Iwan de Jager Dokkum
Anne Marije Miedema Dokkum Ryan Roordink Assen
Janita Weering Actief Vries Ruben Handl-Vigh FTTC
Pupillen Pupillen
Aafke Greydanus Argus Silas de Jager Dokkum
Eva Bonder Actief Vries Pelle Kuipers GTTC
Joliijn de Boer Actief Vries Bryan Minkes Delta Impuls
Nathalie Veen Argus Lennart van der Glas GTTC

Het toernooi werd gestart met een warming-up op muziek waarbij de voetjes goed van de vloer kwamen en de heupen nog even flink wakker geschud werden.

De wedstrijden gingen vlot van start en er werd in een gemoedelijke sfeer gespeeld. In de ochtend werd er gestart met een vierkamp, waarbij spelers van elke regio bij elkaar in dezelfde leeftijdscategorie zaten. Voor de jongsten was de taal soms een kleine barrière, maar er werd sportief gespeeld en goed gestreden voor de punten.

Na een goedverzorgde lunch konden de deelnemers verder met de middagpoule waarbij alle nummers 1, 2, 3 en 4 van elke poule bij elkaar in kwamen om ook nu weer de batjes te kruizen en zoveel mogelijk punten te scoren voor team Noord.

Aan het eind van de dag was het punten tellen geblazen en kwam Noord als winnaar uit de bus: maar liefst 240 punten werden er behaald door alle spelers van Noord samen

Een flink gejuich en de cup met de grote oren was het resultaat van een dag vol plezier!  Noord is het woord dat scoort!

De afdeling Oost werd 2e met 228 punten, Grafschaft Steinfurt 3e met 186 punten en Grafschaft Emsland-Bentheim 4e met 140 punten.

Mede dankzij de inzet van coaches van diverse clubs en de trouwe supporters was deze dag meer dan geslaagd!