Sporthal de Spreng was afgelopen weekend de locatie voor het opnemen van scenes voor een driedelige VPRO-documentaire over het leven van Robert Hosé, voormalig toptafeltennisser uit Curaçao. De documentaire is gebaseerd op het boek ‘De Droevige Kampioen’ van Jan Brokken (een aanrader). Robert en een andere Curaçaose tafeltennisser gaan in de documentaire op trainingskamp in Nederland.

De setting voor de opnames was zoveel mogelijk in de stijl van de jaren 70. TTV Batswingers was bereid hun oude Heemskerk tafels ter beschikking te stellen.  De te modern ogende tafels van TTV Assen waren door de Art Director en zijn team vakkundig omgetoverd tot vintage jaren 70 Heemskerk tafels.
Zelfs de spelers van TTV Assen hadden in eerste instantie niet door dat het de tafels van de vereniging waren.
15 tafeltennissers en trainer/coach Peter Baten (met plaksnor) werden als figuranten uitgedost in een jaren 70 look, wat voor het nodige vermaak zorgde totdat de lachers beseften dat zij in dezelfde kledij zouden worden gehuld.

Tijdens de opnames drongen de regisseur en zijn team er op aan dat de broekjes (en sokken) zo hoog mogelijk moesten worden opgetrokken. Je moet er wat voor over hebben natuurlijk. De sfeer tijdens de opnames was gemoedelijk maar elke keer als de regisseur ‘Actie’ riep deden veel figuranten toch een stapje extra achter de tafel in de hoop een wereldbal te slaan op de Nederlandse televisie. Of dit inderdaad is gelukt zien we waarschijnlijk ergens in het najaar als de documentaire op televisie wordt uitgezonden.

Dank aan alle figuranten en aan Harrie Lamers, die namens TTV Assen druk bezig is geweest met de voorbereidingen voor de opnames.