Van maandag 14 tot en met donderdag 17 maart organiseren we de digitale ‘Week van de Verenigingsontwikkeling’ . Hiermee willen we verenigingen inspireren en informeren over ons Verenigingsontwikkeling-programma. Dit doen we door elke avond korte digitale sessies te organiseren. Deze zullen onder andere gaan over ondersteuningsvormen die we mede dankzij het Sportakkoord aan kunnen bieden. Sinds 2019 zetten we door middel van Verenigingsontwikkeling intensiever in om de verenigingen de helpende hand te bieden. Zo hebben we de afgelopen jaren ca. 40 verenigingen kunnen bereiken en intensiever kunnen ondersteunen met diverse vraagstukken en ontwikkelbehoeftes. Ook dit jaar liggen er weer veel kansen voor jouw vereniging om een stapje extra te zetten!

Op donderdag kan je twee workshops volgen:

 

Workshop: Verenigingsontwikkeling: Samen bouwen aan de toekomst van jouw vereniging

Workshopleider: Ineke de Graaf

Doelgroep:      De verenigingen: bestuursleden, kaderleden en trainers

Dag en tijd:      Donderdag 16 maart 2022, 19.30 – 20.15 uur

 

We helpen verenigingen die zichzelf willen ontwikkelen in hun ontwikkeling. Dit gaat verder dan onze algemene verenigingsondersteuning, waar we vooral een adviserende rol vervullen, hulpvragen beantwoorden, een aantal (collectieve) services/diensten verlenen en verenigingen wegwijs maken waar nodig. Al deze diensten zijn op onze verenigingsondersteuning pagina (https://www.nttb.nl/kenniscentrum/verenigingsondersteuning/) terug te vinden.

Verenigingsontwikkeling (https://www.nttb.nl/kenniscentrum/verenigingsontwikkeling/) is gericht op de ontwikkeling van de vereniging. We helpen verenigingen die ambities en de drive hebben om zich te ontwikkelen en waar groeipotentieel aanwezig is. Dit alles vanuit een gezonde basis: er zijn bestuurders en kaderleden die zich willen inzetten voor de ontwikkeling van hun vereniging.

Alvorens we een ontwikkeltraject met een vereniging starten vindt er altijd een uitgebreid intakegesprek plaats. Het wel en wee van de vereniging komt aan bod en we bespreken met elkaar veel aspecten van de vereniging. Thema’s als algemene organisatie, (vrijwilligers)kader, financieel beleid, accommodatie, technisch beleid, doelgroepenbeleid en samenwerkingsverbanden komen aan bod.

Nadat uit het gesprek duidelijk is geworden welke wensen en behoefte de vereniging heeft bekijken we welke ondersteuningsvorm het beste aansluit.

 

Bij Verenigingsontwikkeling maken we veel gebruik van de mogelijkheden van het Sportakkoord.

Voor meer informatie zie https://www.nttb.nl/kenniscentrum/het-sportakkoord-nttb-ondersteuning/

Schrijf je in!

Workshops TableStars@school & TableStars Challenge

 

Workshopleider: Sven Groot

Doelgroep:      De verenigingen: bestuursleden, kaderleden en trainers

Dag en tijd:      Donderdag 16 maart 2022, 20.30 – 21.15 uur

 

In deze inspiratiesessie vertelt Sven Groot (NTTB) meer over beide Table Stars workshops. In de workshop TableStars@school krijg je alles te weten over het organiseren en verzorgen van een schoolclinic met de Table Stars lesstof. Zo leer je hoe je een ledenwerfactie kunt opzetten & speel je middels een rollenspel een schoolclinic na. Waar deze workshop volledig gericht is op werving, is de workshop Table Stars Challenge juist gericht op ledenbehoud en de beginnerstraining. In de workshop leer je meer over Table Stars Challenge en hoe je dit kunt toepassen in de beginnerstraining. Aan het einde van de inspiratiesessie is er ruimte voor Q&A. Heb je specifieke vragen ledenwerving- of ledenbehoud jeugd voor Sven stel ze dan in deze sessie.

 

Deze workshop is een van de services die aangevraagd kunnen worden via het Sportakkoord.

Voor meer informatie zie https://www.nttb.nl/kenniscentrum/het-sportakkoord-nttb-ondersteuning/

Als de aanvraag goedgekeurd wordt kunnen we dit gratis aanbieden.

Aanmelden workshops