Bij veel verenigingen is aandacht voor werving van jeugdleden. Het is dit najaar mogelijk om workshops te (laten) organiseren bij de vereniging. Hier kunnen trainers, assistent-trainers, leden en ouders van jeugdleden aan deelnemen. Omliggende verenigingen kunnen meedoen met aanvullende deelnemers.

Het gaat hierbij om de workshops Tafeltennisbegeleider 1 en Table Stars Challenge. We kunnen voor deze workshops een aanvraag doen bij het Sportakkoord. Als hier subsidie voor toegekend wordt, kunnen we deze workshops kosteloos verzorgen. Voor meer informatie of voor aanmelden kun je de volgende link invullen: https://www.nttb.nl/het-sportakkoord-invulformulier/. Aanmeldingen die voor de herfstvakantie ingediend worden kunnen wij in behandeling nemen.

Tafeltennisbegeleider 1 (TT-1) is een cursus waar je in twee dagdelen kennismaakt met het begeleiden van jeugd. De cursus is geschikt voor ouders/verzorgers van jeugdleden, oudere jeugdleden en andere vrijwilligers die aan de slag willen met het begeleiden van de jeugd tijdens competitie en/of toernooien. Onderdeel van deze cursus is het spelregelbewijs. Meer informatie over de TT1 kun je vinden via deze link: Tafeltennisbegeleider 1.

Table Stars Challenge Het Table Stars programma is uitstekend geschikt voor jonge jeugd (vanaf ca 6 jaar). Het richt zich op spelplezier en motorische ontwikkeling. We willen verenigingen tools bieden om dit uit te voeren. In een paar stappen gaan deze kinderen van kennismaking met tafeltennis naar ‘wedstrijdklaar’. Naast het vinden van een betere aansluiting naar de tafeltennissport is het doel van Table Stars ook dat dit lesprogramma bijdraagt aan de motorische en cognitieve ontwikkeling van jonge kinderen. Naar deze ontwikkeling is in 2018 onderzoek gedaan. Zie https://www.nttb.nl/speel-tafeltennis/jeugd/table-stars