In januari hebben zes cursisten de aangeboden Scheidsrechter 3 Plus opleiding met succes afgerond. Allen konden na afloop een diploma in ontvangst nemen.

Onlangs heeft het Hoofdbestuur besloten dat in de 1e divisie ook verenigingsscheidsrechters ingezet kunnen worden. Hiervoor is de aanvullende opleiding SR3+ opgezet.
Als Scheidsrechter 3 ben je bevoegd om als assistent scheidsrechter/blokker aan te treden in de eredivisie. Met de aanvullende SR3+ mag je daarnaast ook een wedstrijd zelfstandig leiden in de 1e divisie.

Voor deze opleiding zijn alle scheidsrechters, die in het bezit zijn van een SR3 diploma, aangeschreven. Uiteindelijk hebben zes deelnemers zich aangemeld voor de aanvullende opleiding die op zondag 23 januari van start ging bij het bondsbureau in Nieuwegein.
Tijdens dit 4,5 uur durende dagdeel werd vooral de theorie behandeld.

Cursist Wim de Leeuw, die zich had aangemeld om zijn Leidse vereniging Scylla te helpen, vond dit onderdeel best pittig. “Als tafeltennisser denk je wel te beschikken over voldoende kennis van de regels, maar dat valt behoorlijk tegen”.

Op zaterdag 29 januari volgde bij TTV Taverzo in Zoetermeer het gedeelte waarin de cursisten, door de 4 aanwezige opleiders, klaargestoomd werden voor de praktijk. Na afloop kregen Leks van Koppen, Maurits van de Loo, Wim de Leeuw, Peter Kopetzky, Isabelle Theijssen en Carola Broelman het welverdiende diploma uitgereikt.

“De aanwezige opleiders (Piet van Egmond, Cor Smalheer, Ina Wiekart en Robert van den Einde) beschikken over enorm veel ervaring waardoor de opleiding goed en degelijk in elkaar zit. Uiteindelijk moeten we zelf in de praktijk alle echte ervaring op gaan doen”, aldus Wim de Leeuw.

v.l.n.r. Piet van Egmond, Cor en Leny Smalheer, Leks van Koppen, Ina Wiekart, Isabelle Theijssen, Maurits van de Loo, Carola Broelman, Wim de Leeuw, Peter Kopetzky en Robert van den Einde.