De plannen voor het organiseren van een regiotraining in Friesland zijn ontstaan in het ActiviteitenPlan van 2021.

Om de kinderen in Friesland ook te enthousiasmeren en een (2e) training aan te bieden, inclusief voor verenigingen die met jeugd starten, heeft de afdeling de wens geuit om in de regio Friesland een training aanbieden. Deze training kent ook een opleidingscomponent. De verenigingen vaardigen een trainer / begeleider mee af, die zich in eigen omgeving “on the job” kan ontwikkelen om (jonge) jeugd op te vangen en te boeien.

Na contact en goed overleg met FTTC zijn wij blij met dit initiatief om in Franeker de regiotraining voor jeugdleden op te kunnen gaan starten.

In het Activiteitenplan 2021, waarvan het innovatieve deel voor het werven van 250 nieuwe (jeugd)leden in 2022 doorloopt, is dit een onderdeel dat nu van start kan gaan. Een mooie kans en mogelijkheid voor jeugdleden, trainers en clubs uit Friesland!

Er zijn een 5-tal trainingen gepland tot aan de zomer en alle Friese clubs zijn op de hoogte gebracht van de mogelijkheden tot deelname aan deze regiotraining.

We hopen als afdeling samen met FTTC op deze wijze een impuls voor spelers en trainers te geven zodat er samen gewerkt en gebouwd kan worden aan de tafeltennistoekomst van de regio Friesland!