Tafeltennis Algemeen

 

Uit allerlei onderzoeken komt steeds weer naar voren dat de meeste Nederlanders wel eens hebben getafeltennist. Menigeen sloeg in de bedrijfskantine, op school of op de camping wel eens tegen het celluloidballetje.

Tafeltennis is bij uitstek een sport waarbij de leeftijd een minder grote rol speelt. Wanneer je op jonge leeftijd met deze sport begint, kan je zelfs een hoog niveau aan spelkwaliteit bereiken. De tafeltennisbond biedt daarom aan jong en oud allerlei competitievormen en toernooien aan waarin iedereen zijn of haar ei kwijt kan.

Bent je al wat ouder? Tafeltennis blijkt een ideale sport te zijn wanneer de jaren beginnen te tellen. Het is erg gezellig om met medesporters een paar uur te gaan “pingpongen”.

Even de dagelijkse beslommeringen van je af spelen…….!

Maar omdat in een een uurtje tafeltennis zo ongeveer alle spieren in het menselijk lichaam aan het werk worden gezet, is onze sport bij uitstek geschikt om fit te te worden, te zijn…… en te blijven.

Tafeltennis is een snelle, flitsende, gezonde, bewegingsrijke, eerlijke en heerlijke sport.

Tafeltennis is net wat voor jou!!!

Spelplezier
Fitnessen, hardlopen, fietsen, allemaal sporten die erg populair zijn. Veel mensen gaan naar de sportschool en werken zich enkele uren lang in het zweet. Anderen gaan kilometerslang hardlopen. Weer anderen putten zich uit in eindeloos lange fietstochten. Het mag dan allemaal goed voor lijf en leden zijn, maar of het allemaal zo gezellig is?

In de tafeltenniszaal is het in ieder geval wel heel gezellig. Als je eenmaal bent begonnen met “pingpongen” en je merkt na enkele lessen dat er vooruitgang in je spel zit, dan groeit direct het spelplezier in hoge mate. Iedere tafeltennisclub zal proberen je allerlei technieken aan te leren, waardoor jouw spelniveau aanzienlijk gaat verbeteren. Topspin, backspin, contraservice, smash : het waren misschien kreten waar je niets mee kon.

Na een aantal lessen , waarin op deze technieken wordt getraind, merk je hoe leuk tafeltennis is. En wanneer dan in een aantal “potjes” ook nog blijkt dat er met de nieuwe technieken meer gescoord, of zelfs gewonnen kan worden , dan geeft dat oneindig veel plezier.

Het bijzondere van tafeltennis is dat er door jong en oud, jongens en meisjes, mannen en vrouwen, met en tegen elkaar gespeeld kan worden. Bovendien is de tafeltennissport niet weersafhankelijk, de velden zijn nog nooit afgekeurd!!

Wilt je kennismaken met onze sport? Neem dan contact op met een club in jouw omgeving. Je mag vast en zeker, en zonder verplichtingen en aantal keren gratis meetrainen.