Woensdag 10 maart was een geslaagde OldStars tafeltennis sessie. Een bijeenkomst waarbij ervaringen uitgewisseld werden en kennis en mogelijkheden werden gedeeld over het onderwerp Oldstars tafeltennis. Hierbij waren diverse geïnteresseerde verenigingen en buurtsportcoaches aanwezig. De onlinesessie werd georganiseerd door het Nationaal Ouderenfonds, de NTTB en afdeling Noord van de NTTB.

Tijdens de bijeenkomst was er een plenair gedeelte met informatie over OldStars, waarna TTV Vries en FTTC Franeker de ervaringen in het opstarten en verzorgen van Oldstars tafeltennis bij hun vereniging hebben kunnen delen en waarin het Nationaal Ouderenfonds en de NTTB de kansen, mogelijkheden en speerpunten om aan de slag te gaan met de doelgroep ouderen hebben toegelicht.


Na een plenaire sessie werden de deelnemers in 3 groepen verdeeld met de opdracht: maak een aanvalsplan (plan van aanpak). In deze interactieve vorm kwam naar voren dat het verstandig is om te kijken naar de middelen en het draagvlak bij een vereniging, netwerken op te zoeken in de omgeving, een goede feestelijke start te hebben met veel promotie en de nieuwe leden te betrekken bij zodat de vereniging zich met de leden kan ontwikkelen richting de toekomst.

Om OldStars tafeltennis op te starten bij de club werk je samen met het Ouderenfonds. Neem contact op via info@oldstars.nl. Het is niet mogelijk om het zonder NTTB en Ouderenfonds op te starten.

Ga voor meer informatie naar www.oldstars.nl/tafeltennis


OldStars stimuleert de ouderenvriendelijke sportomgeving
Het Nationaal Ouderenfonds neemt met OldStars de volgende stap in de ontwikkeling van de ouderenvriendelijke sportomgeving en lanceerde na OldStars walking football al meerdere nieuwe aangepaste spelvormen voor 55-plussers zoals OldStars walking hockey, OldStars tafeltennis, OldStars walking basketball, OldStars tennis, OldStars walking handball en OldStars walking rugby. De spelvormen zijn bewezen formules in onder meer Groot-Brittannië waar walking football en walking hockey al jarenlang breed omarmd worden. Met de uitbreiding van het OldStars aanbod maakt het Ouderenfonds met onder anderen partners Menzis en VWS de volgende stap in de landelijke ontwikkeling van de 100% ouderenvriendelijke sportomgeving. Hierbij staan gezond en fit blijven en socialisatie in en rondom de sportvereniging als bestrijdingsmiddelen tegen eenzaamheid onder 2,5 miljoen ouderen in Nederland centraal.

OldStars Sport in het Noorden wordt naast de initiatiefnemers en bovengenoemde partners ondersteund door de Provincie Groningen, Provincie Friesland (Iepen Mienskipsfûns Noardwest), Stichting het OldBurger Weeshuis, Ritske Boelema, Latteringe-Familie-Fonds en St. Anthony Gasthuis/SAG Bolswarder St en Mienskipsfuns overig.