Belangrijk bericht voor competitiespelers:
NTTB implementeert Digitaal Wedstrijdformulier voor regio Noord

Vorig weekend heeft de competitiecommissie voor regio Noord de voorjaarscompetitie 2023 gepubliceerd. Voor regio Noord is een kleine toename van het aantal teams zichtbaar bij zowel de jeugd (+2 teams) als de senioren (+5 teams). Wel zijn deze totalen nog niet terug op het niveau van voor de pandemie.

Dit voorjaar krijgen verenigingen van Noord met een aantal wijzigingen te maken. Om te beginnen zijn vanwege de organisatieontwikkeling afdelingen opgeheven. Voor indelingen van de competities verandert er voorlopig nog niets. Wel is het competitiereglement grondig gewijzigd waarmee alle competitiereglementen die in de afdelingen van kracht waren zijn opgegaan in één reglement. Soms zijn regels verplaatst naar “Aanvullende Bepalingen”. Voorheen was dat het “Competitieboek” voor regio Noord. In de Aanvullende Bepalingen worden de specifieke regels per competitie beschreven.

Implementatie Digitaal Wedstrijdformulier
De grootste zichtbare verandering voor competitiespelers van regio Noord is de implementatie van het Digitaal Wedstrijdformulier (DWF), met uitzondering van de Table-Stars-competitie. Alle teams moeten vanaf deze voorjaarscompetitie de uitslag van hun wedstrijden zelf in het DWF zetten, en vanaf heden moet de tegenpartij de uitslag van hun wedstrijden ook bevestigen! Dat betekent dat wedstrijdsecretarissen niet langer de uitslagen mogen overschrijven in NAS. Wel dienen zij de uitslagen nog binnen de gestelde termijn te verifiëren.

Het DWF is de belangrijkste functie van de NTTB App. De competitiecommissie adviseert dat zoveel mogelijk teamleden deze app op hun mobiele apparaat zetten en ook een eigen account aanmaken. Alleen teamleden met een account kunnen een uitslag van de wedstrijd in het DWF plaatsen. Ook kunnen wedstrijdsecretarissen in de NTTB App anderen toevoegen als Non Playing Captain (NPC). Zo kunnen ook niet-teamleden de uitslagen invoeren en bevestigen. Dit laatste maakt het mogelijk dat teams waarbij geen van de teamleden een mobiel apparaat hebben, bijvoorbeeld een jeugdteam, toch de uitslag in het DWF kunnen zetten. Een NPC kan elk NTTB-lid zijn.

De competitiecommissie adviseert om voor aanvang van elke wedstrijd goed met de tegenstander af te stemmen wie het wedstrijdformulier in het DWF zet. Het advies is alle nodige handelingen tijdens en direct na de wedstrijd te doen:

  1. a) Invullen van het DWF door het thuis- of uitspelende team (advies: tijdens de wedstrijd)
  2. b) Bevestigen van de uitslag door het andere team (advies: zo snel mogelijk na de wedstrijd)
  3. c) Verifiëren van de uitslag door de wedstrijdsecretaris (advies: daags na de wedstrijd)

Let goed op dat alle acties binnen een gestelde termijn dienen te geschieden. Voorheen moesten uitslagen binnen 28 uur na de wedstrijd (en uiterlijk zondag 12:00 uur voor zaterdagwedstrijden) door de wedstrijdsecretaris in NAS te worden ingevoerd (of geverifieerd). Deze termijn is opgerekt zodat de teamleden van beide teams in het DWF hun deel van de verplichting tijdig kunnen voltooien. Toch adviseert de competitiecommissie zo snel mogelijk alle handelingen in het DWF af te ronden zodat de wedstrijdsecretarissen ook tijdig aan hun verplichting kunnen voldoen.

Handleiding DWF
Voor meer informatie over de competitie verwijst de competitiecommissie naar de webpagina Competitie / Downloads. Op deze webpagina zijn een aantal handleidingen geplaatst die van belang zijn om te kunnen werken met het Digitaal Wedstrijdformulier.

Verder kunnen hier zaken als reglementen, invalbeperkingen en invalverboden, printbare versies van alle in regio Noord gebruikte wedstrijdformulieren en informatie over Table Stars worden geraadpleegd.

De competitiecommissie roept iedereen op elkaar te helpen om deze overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen.