Op zondag 2 oktober 2022 vindt in Harkstede de voorronde voor de Nationale Jeugdmeerkampen plaats.

Een uitdagend toernooi voor elke jeugdspeler op elk niveau uit de afdeling om je te plaatsen voor de kwartfinale op zondag 4 december én een leuk toernooi voor elke leeftijd om aan mee te doen om naast de competitie wedstrijden te spelen!

Wil jij ook wedstrijden spelen, uitgedaagd worden en plezier hebben op dit leuke toernooi? Dit is een mooie kans om een toernooi te spelen en eens tegen andere kinderen dan in de competitie te spelen en ervaren hoe het is om samen met meerdere clubgenoten deze dag mee te maken en meerdere wedstrijden op een dag te spelen!

Nationale Jeugd Meerkampen: Wat is dit eigenlijk voor toernooi?
De Nationale Jeugd Meerkampen is een landelijk toernooi waarbij vanuit alle afdelingen jeugdleden wedstrijden kunnen spelen en zich kunnen plaatsen voor de vervolgrondes en uiteindelijk de finale in mei 2023.

Dit zijn de rondes naar de finale toe:
Achtste finale:   voorronde in elke afdeling
Kwartfinale:       zondag 4 december 2022 in Almere
Halve finale:       datum en locatie volgt
Finale:                  datum en locatie volgt

Elk jeugdlid valt in een bepaalde leeftijdscategorie en heeft een bepaalde sterkte (Elo-rating).
De deelnemers spelen wedstrijden binnen hun eigen leeftijdscategorie, de jongens tegen de jongens en de meisjes tegen de meisjes.

Om een beeld te krijgen hoe het toernooi er uit ziet beschrijven we nu een voorbeeld:
Een jongen die 14 jaar is schrijft zich in voor dit toernooi: hij valt in de leeftijdscategorie Jongens Onder 15 en gaat spelen tegen jongens die ook in deze leeftijdscategorie vallen.

Volgens de convocatie kunnen er vanuit de afdeling in deze categorie 4 deelnemers zich plaatsen voor de kwartfinale: daar speel je op dezelfde wijze wedstrijden tegen kinderen uit de andere afdelingen die zich ook voor de kwartfinale hebben geplaatst.
Er hebben zich 10 jongens in de leeftijdscategorie Jongens Onder 15 ingeschreven. Om zoveel mogelijk wedstrijden te kunnen spelen worden er door de toernooileider 2 poules van 5 jongens gemaakt.

In elke poule speel je 4 wedstrijden volgens het spelsysteem ‘best of five’.
Na het spelen van de poulewedstrijden zijn de nummers 1 tot en met 5 bekend geworden van elke poule.

Omdat je je kunt plaatsen voor de kwartfinale wordt er doorgespeeld door iedereen in deze categorie zodra de nummer 1 tot en met 10 bekend zijn. Zo kun je eindigen op de 2e plaats of uiteindelijk op de 5e plaats.

Hoe gaat dit dan gespeeld worden?
Voor deze categorie kan dat als volgt gaan:
De nummer 1 van poule A speelt tegen de nummer 1 van poule B: wie deze wedstrijd wint is uiteindelijk 1e van de 10 deelnemers geworden.  Hij is dus geplaatst voor de kwartfinale in december.

De verliezer is 2e: hij is vanwege het aantal rechtplaatsen ook geplaatst.

Waarom dan ook een wedstrijd spelen voor plaats 5?
Dit doen we omdat, nadat in alle afdelingen de voorronde gespeeld is, het mogelijk is dat de nummer 4 (en mogelijk ook 5) mee mag doen. Je bent na deze voorronde dus reserve en kunt dus uitgenodigd worden om ook mee te doen bij de kwartfinale.

De nummers 2 tot en met 5 in de poule spelen dus ook een wedstrijd. Voor plaats 5 speelt bijvoorbeeld de nummer 3 uit poule  A tegen de nummer 3 uit poule B.

De poule-indeling en poule-opzet is in elke categorie afhankelijk van het aantal inschrijvingen: het doel is zoveel mogelijk wedstrijden spelen én om uiteindelijk een rangschikking te krijgen.

Doe ook mee en maak er samen een tafeltennisfeest van. Het Table Stars Promotieteam is er deze dag ook bij!
Samen met alle jeugd uit de afdeling Noord gaan we er een leuk, sportief en feestelijk toernooi van maken!

Alle verenigingen in de afdeling Noord zijn geïnformeerd over dit toernooi.

Doe je ook mee? Inschrijven kan via je contactpersoon bij de club tot en met vrijdag 23 september via afdelingsondersteuner .

Voor een impressie van het toernooi kun je kijken via Youtube

Meer informatie is te vinden via de kalender en het Facebook-evenement