Zaterdag 24 september werd de Startdag van de starterscompetitie in de afdeling georganiseerd. In Leek waren 23 competitiespelers waarvan er 16 waren die voor het eerst meedoen met de Table Stars Jeugdcompetitie.  Vanuit deze starterscompetitie stromen de teams door naar een hoger niveau en competitieklasse van de Flex Match, de nieuwe competitieopzet voor de jeugd in de afdeling Noord.

Nadat de nieuwe competitiespelers een mooi Table Stars shirt uitgereikt kregen werd de dag gestart met een warming-up door het Table Stars Promotieteam Noord waarbij de jeugd flink in beweging kwam om zich voor te bereiden op de eerste speelronde van de competitie!


Om iedereen te laten wennen aan het spelen van de competitiewedstrijd waren er begeleiders vanuit de club uit Leek, diverse ouders en trainers, de competitieleider en het Table Stars Promotieteam Noord die hielpen bij het invullen van de wedstrijdformulier of het tellen van de punten om op die manier de wedstrijden plezierig te laten verlopen voor iedereen.

In de middag was er een dubbeltoernooi. Voorafgaand aan het toernooi werd er een uitleg gegeven hoe het gaat bij het spelen van het dubbelspel over bijvoorbeeld de toss, de service, wat de scheidsrechter doet en hoe je het beste kunt lopen om de beurt de bal kunt slaan.

Bij dit dubbeltoernooi werden de jeugdleden gekoppeld werden met iemand van een andere club: samen nieuwe ervaringen opdoen, plezier hebben en de strijd aangaan voor de medailles.

Na 2 grote poules waarin gespeeld werd was er de finale voor de dubbelduo’s die 1e in hun poule waren geworden. Er werd goed samengewerkt waardoor er spannende wedstrijden ontstonden en tot de volgende einduitslag leidde:

  • 1e plaats: Femke Roos (Actief Eelde) en Tom van Wieren (Ready)
  • 2e plaats: Jelte Paulides (Delta Impuls) en Julian Beugelink (Reflex ’65)

Aan het einde van de Startdag konden de jeugdleden met veel plezier terugkijken op deze gezellige en sportieve dag!

Meerdere beelden van deze Startdag zijn te vinden via:

Facebookpagina van de afdeling Noord (1)
Facebookpagina van de afdeling Noord (2)

Meer informatie over de Table Stars Jeugdcompetitie is te vinden via Table-Stars-opzet-v2.pdf (nttb.nl) en voor meer informatie of vragen kunt u mailen naar tablestarsjeugdcompetitie